Notícies

2ón Campionat Femení Europeu d’Aerostació 2012

Publicat a Competició

2º Campionat Femení Europeu d’Aerostació  2012

Felicitacions de part de l’Equip Internacional d’Ultramagic, a Lindsay  Muir de Regne Unit per la seva victòria en la segona edició del campionat mundial de dones de la FAI celebrat a Frankenthal (Palatinat) Alemanya.

Lindsay va guanyar la competició a bord del seu ULTRAMAGIC Race amb una puntuació total de 13.593 punts. Felicitats també a la resta de participants per una interessant i renyida competició. (llegir l’informe de Linsay més a baix). Una especial felicitació de l’Equip Internacional d’Ultramagic per Daiva Rakauskaite de Lituània per la seva segona posició i per Kristine Vevere de Letònia per la seva sisena posició. Daiva i Cristina també van volar a bord de globus Ultramagic.

L’UM Racer de Lindsay    Lindsay sobre la diana    Lindsay de nou a la diana
A continuació hi ha un escrit de  Lindsay Muir, sobre la seva experiència en el campionat, en les seves pròpies paraules. Gràcies, Lindsay !

“He estat competint en globus aerostàtics des de l’any 1988 i vaig ser la pilot amb més experiència de la competició. Després d’haver guanyat el Campionat Britànic dues vegades, La copa del Món Femenina 3 vegades i estar col•locada en el top 10 de l’Open World i World Air Games Championships en diverses ocasions, havent estat la gran favorita per guanyar-lo. La meva altra meitat (Graham Hallett) i el meu vell amic Ges Bull han estat la meva única tripulació.

El Campionat de la Dona està en la seva infància, però l’esdeveniment d’aquest any va atreure a més competidors i de més països que l’anterior celebrat a Lituània en 2010. L’experiència dels pilots ha augmentat i he hagut de lluitar partint des de la 5a posició aconseguint guanyar en l’última jornada.Vaig tenir un gran penúltim vol en el qual no vaig cometre errors, a diferència de totes les persones per davant de mi en la classificació en aquells moment de la competició. Uns resultats fantàstics que significaven posar-me al capdavant de la competició i mantenir-me en aquesta posició fins a l’últim vol. Mai vaig donar per descomptat que anava a guanyar i vaig estar absolutament encantada amb el meu èxit.

El director de l’esdeveniment va ser Mathijs de Bruijn, un director amb molta experiència. En el transcurs de 3 dies realitzarem 6 vols i 19 proves. Les tasques varen incloure les següents: Fly In (FIN), Fly On(FON), Vals de Cavilació (VC), Figura 3D i Diana (JDG) . La figura en 3D del segon dia va requerir que volaramos seguint una forma de rosca, la millor opció per mantenir-se dins de l’àrea i aconseguir passar pels punts de ruta va ser situant-se per sobre dels 7000 peus. Em va sorprendre veure quants globus pujaven fins a aquesta altura aquest any. El centre de la prova de la figura 3D es va establir entorn de tres dianes. Va ser impossible aconseguir un bon resultat en les tres dianes, però deixar anar el meu testimoni en la zona de mesurament de dos d’elles  va significar un bon llançament. La prova final d’aquest matí (Podias volar-les en qualsevol ordre) va ser la Hesitation Waltz la qual va ser irrealitzable per a la majoria dels pilots. El penúltim vol va consistir en 5 proves, FI, VC, JDG, JDG,FON. Les dianes estaven allunyades a una distància moderada, i l’hora per finalitzar la puntuació eren la 10 del matí. Fins i tot enlairant-me en 3ª posició i gairebé tan a prop que podia fer la prova FI, em va quedar poc temps per poder completar les 5 proves. Si bé les proves semblaven fàcils, les ultimes proves es trobaven a l’extrem dret dels vents disponibles, la qual cosa implicava que calia elevar-se bastant per arribar a les dues últimes dianes. En el moment de tornar a baix, ja prop del terra va canviar el vent i sense altres globus prop de les dianes, va ser difícil determinar la millor posició per realitzar la meva aproximació.

Després del penúltim vol jo estava al capdavant. El vol final va consistir en 2 proves (figura 3D, VC). La figura 3D tènia forma de pastís de noces a través del que havies de volar per aconseguir la major distància possible. Era una tasca impossible determinar com poder comparar el teu resultat amb el de qualsevol altre participant. No obstant això, el HWZ hauria d’haver estat fàcil. Vaig pensar que havia perdut l’àrea de marcatge per només un o dos metres, però va anar només després d’aterrar que em vaig adonar que no *habíaapretado el botó del testimoni electrònic correctament, la qual cosa significava que el meu resultat hagués estat 3 o 4 km. Quan ho vaig comprovar amb l’equip de mesurament em va encantar descobrir que el meu llançament de testimoni va ser de 96,84 m! Aquest resultat final em va situar sense problemes en primera posición.as dianes

L’esdeveniment va tenir lloc a Frankenthal: una zona vinícola d’Alemanya. El temps durant la setmana va ser fantàstic, cels blaus i vents variables suficients per fer els vols desafiadors. Encara que les proves semblaven relativament simples, (Fly In, Fly On, Vals de Cavilació, Figura 3D i Dianes) es troba en un recorregut que implicava que havíem de buscar els vents adequats i vam haver de pujar a varis milers de peus per aconseguir els objectius. L’organització de l’esdeveniment va ser impecable i hi havia una gran companyonia entre els pilots, tripulació i oficials. Malgrat ser la gran favorita per guanyar mai ho vaig donar per fet i és una gran satisfacció sentir que el treball dur, l’experiència i mantenir el cap en el seu lloc, finalment va donar els seus fruits. Gràcies a tots, especialment al meu equip per un gran esdeveniment."